Ул."Иван Вазов, източник: bg.wikipedia.org

На 5 и 6 септември Пловдив ще празнува 7 години от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата за 2019 година. Честването започва днес с богата културна програма, като по този повод ул. „Иван Вазов“ ще бъде затворена на автомобили и ще бъде изцяло пешеходна зона.

В отсечката между улиците „Авксентий Велешки“ и Централен площад, пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да се насладят на ретро изложба на автомобили, а от откритата сцена ще звучи тематична музика. Между 13:00 – 14:00 ч. улицата ще е сцена на спектакъла  „Пешеходна зона“ – спектакъл – шествие с гигантски кукли на Държавен куклен театър Пловдив.

Изложението на ретро автомобили и ретро автобуси – 29 години Автомобилен ретро клуб Пловдив,92, със специални гости – Ретро Автобуси, ще се проведе между 16:00 – 18:00 ч.

От 18:00 ч. пред пловдивчани ще свирят D2 & Friends Acoustic, а от 19:15 ч. струни ще опънат Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката. Тази вечер тържествата ще закрият група „Ревю“, които ще свирят точно от 21:00 ч.

На 6 септември празникът на ул. „Иван Вазов“ продължава от 18:00 ч. с Hot Club de Plovdiv. От 19:30 ч. ще свирят  УИКЕДА, а от 21:00 ч. започва Среща с деди Йожи -музикална вечер с музиката на Йосиф Цанков по повод 110-а годишнина на композитора. Към участието на Михаил Йосифов (тромпет) и Велислав Стоянов (тромбон), се включват и Димитър Льолев (саксофон), Милен Кукошаров (кийборд), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (ударни).