21.7 C
Асеновград
неделя, 29 септември, 2024

Дневник 09.09.2022

-

В точно 2347 училища и 1799 детски градини ще се обучават деца и ученици през новата 2022/2023 учебна година. Вече е ясно, че учебната година ще започне присъствено и ще протича съгласно изискванията и насоките на здравните власти. Въвеждат се обаче и временни противоепидемични мерки.

За поредна година община Асеновград ще се включи в доброволческата инициатива „Да подадем ръка на природата, като я почистим заедно“. Всеки, който има възможност и желание, може да се включи в акцията на 17-ти септември.

Стартира поредна кампания на познатата асеновградска група в помощ на децата в Казо, Уганда. И този път средствата са предвидени за закупуване на хранителни продукти.

Два буса с дарения потеглиха днес от Асеновград за Карлово. Множество хора се включиха в кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията хора, като занесоха най-вече дрехи и завивки в сформирания пункт до ДИП България.

Областна администрация – Пловдив откри горещ телефон за координация на доброволците за Карлово. На посочения номер, който ще работи денонощно, желаещите да помогнат ще получат информация към кое от пострадалите села да се насочат. Очаква се стотици хора да се включат през уикенда, затова е необходимо да се направи ефективно разпределение по населените места, коментират от областна управа. В момента има нужда от помощ в Богдан, Каравелово и Слатина. Необходима е не само работна ръка, но и малка техника за почистване на дворовете. Има нужда и от лопати, и от кофи.

Предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност”. Почти хиляда са планираните мероприятия между 12-ти и 18-ти септември, в които влиза и честването на професионалния празник на пожарникаря на 14-ти септември.

СК „Тритон Екстрийм“ трупа медали на Държавното лятно първенство по ски бягане. През първите два дни от състезанието асеновградският клуб вече има няколко медала зад гърба си. През утрешния ден са последните стартове от шампионата.

- Advertisment -

Must Read

Старт на първенството за БК „Асеновец 2005“

След лятната почивка, която всъщност бе почивка от мачове, но не и от тренировки, момичетата на БК „Асеновец 2005“ започват новия сезон с огромно...