20.7 C
Асеновград
неделя, 29 септември, 2024

Дневник 16.09.2022

-

  • Създадена е необходимата организация за обезпечаване сигурността на децата и пътната им безопасност през новата учебна година, уверяват от Областна дирекция на МВР-Пловдив. Традиционно през настоящия сезон се провежда акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, насочена към предотвратяването на пътни произшествия с участие на деца и младежи. Паралелно от Община Асеновград съобщават, че всички пешеходни пътеки пред училищата в града са опреснени и апелират родителите да не паркират върху зебрите, оставяйки своите деца през учебните заведения.
  • Община Асеновград получи отличие от организаторите на футболния турнир „Краси Костов“ за оказано съдействие и подкрепа при осъществяване на спортното събитие в града. Треньорите от „Шипка старс“ връчиха плакети на кмета Христо Грудев, зам.-кмета Петър Петров и главния експерт от отдел „Хуманитарни дейности“ Георги Златев.
  • И Куклен се присъединява към инициативата ”Подай ръка на природата”. Това заявяват от общинската администрация в града, призовавайки всеки, който има възможност, да се включи.
  • Припомняме, че Асеновград също се включва в инициативата. Част от местата, където ще се чисти в града са „Метоха“ , „Тепавицата“, около параклисите Малката „Света Петка“ и „Свети Димитър“  и над Асеновата крепост.
  • Арт терапевтичното занимание, насочено към разширяване на  емоционалната компетентност при деца, ще се проведе в  НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Събитието е по идея на младата асеновградчанка Александра Драгинова, която е студент-магистър Детско – юношенска психология. Подробности дава следващия репортаж.
  • Асеновградчанката Катерина Бейчева завоюва поредно международно отличие. Тя се завърна от Европейското първенство по Савате, което се проведе във Франция със сребърен медал. Българските състезатели на шампионата Стефан Чучулски и Атанас Болчинов също се представиха достойно, заемайки второ и трето място.
- Advertisment -

Must Read

Старт на първенството за БК „Асеновец 2005“

След лятната почивка, която всъщност бе почивка от мачове, но не и от тренировки, момичетата на БК „Асеновец 2005“ започват новия сезон с огромно...