20.7 C
Асеновград
събота, 28 септември, 2024

Дневник 07.06.2023

-

  •  Днес, точно в 15 ч. и 26 минути, земетресение разлюля Асеновград. Трусът продължи няколко секунди. Епицентърът е на около 4 км. от града, с магнитуд близо 5 по скалата на Рихтер, на 5 км. дълбочина!
  •  Процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ е отворена за кандидатстване. Разяснения по критерийте за кандидатстване направи  заместник кмета по строителството   – инж. Стоян Димитров
  •  Водата е годна за питейно–битови нужди и е с по-висок дебит от очакваното. Това показват резултатите от направените проби, свързани с дренажа и осигуряването на допълнително водоснабдяване на селата  Червен, Долнослав, Горнослав, Леново и Искра. Това сподели в интервю за зрителите на тв сат ком зам. кмета на Асеновград инж. Стоян Димитров.
  •  Приключи конкурсът за детска рисунка на тема: „Мисли зелено“ . Той бе поредна инициатива ориентирана към мотивирането на децата да опазват околната среда.
  •  Групата по народно пеене към Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ представи свой концерт в края на учебната година.
  •  Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ стартира фотоконкурс под надслов „Моят Асеновград“.
- Advertisment -

Must Read

Пръскане срещу кърлежи в училища и детски градини

Есенна дезакаризация срещу кърлежи и бълхи се извършва на зелени площи на територията на община Асеновград. Дейностите по пръскането започнаха днес от сутрешните часове....