20.7 C
Асеновград
събота, 28 септември, 2024

Дневник 12.06.2023

-

  •  Областният управител на Пловдив подаде оставка. Тази сутрин Ангел Стоев е изпратил заявление до Министерски съвет с мотиви за напускането на поста.
  •  Над 117 000 седмокласници и десетокласници се очаква да се явят на националните външни оценявания тази седмица. Утре е т.нар. матура по български език и литература, а в петък е изпитът по математика.
  •  Масово сбиване в с. Калояново наложи бърза полицейска намеса днес преди обяд. След подаването на сигнал, към мястото на конфликта са насочени екипи от Районното управление в Хисаря и сектор Специализирани полицейски сили. Боят е прекратен без да има сериозно пострадали. По данни на полицията участниците са от две враждуващи фамилии – от Долна  махала и Калояново, които се скарали докато чакат на опашка пред службата за социално подпомагане.
  •  Авиомузеят в Крумово приветства семействата през изминалата събота. По повод Деня на бащата от музея предложиха различни мероприятия – игри за най-малките, лекции в сградата на музея, болид от Формула 3 обикаляше алеите, бе демонстрирано как работи двигател, използван широко в авиацията.
  •  Близо 600 лв. бяха събрани за Рамадан от неделния футболен турнир в Асеновград. Турнирът отново бе организиран от Общинския младежки съвет.
  •  Междувременно наш екип научи и че 24-годишно момче от с. Тополово е с остра бъбречна недостатъчност и се нуждае от трансплантация, която може да бъде извършена в Турция. Необходимата за целта сума е 25000 евро, поради което познати на момчето се свързаха с нас, за да може хора, които имат възможност да помогнат, да научат за неговия случай. Кутии в подкрепа на Таркан Исуф има поставени на различни места в Тополово, подробности могат да бъдат научени и на фейсбук профила „Моето село Тополово“.
  •  Пролетта и лятото са сезони, в които много хора не успяват пълноценно да се насладят на хубавото време и разходките сред природата, заради така наречените сезонни алергии. Какви са симтомите, на какво се дължат и как да се справим с тях – отговор на тези въпроси за зрителите на ТВ САТ КОМ даде алерголога д-р Настя Костадинова.
  •  Спортен клуб по борба ”Димитър Кумчев” взе участие на провелия се в гр. Враца Държавен личен отборен шампионат за мъже. Състезателите от асеновградския клуб завоюваха един бронзов медал, който донесе Реджеп Юмер в кат. 92 кг, и две пети места на Мехмед Рамадан в кат. 57 кг. и Александър Илиев в кат. 125 кг.
- Advertisment -

Must Read

Пръскане срещу кърлежи в училища и детски градини

Есенна дезакаризация срещу кърлежи и бълхи се извършва на зелени площи на територията на община Асеновград. Дейностите по пръскането започнаха днес от сутрешните часове....