27.7 C
Асеновград
петък, 27 септември, 2024

Дневник 23.06.2023

-

  •  Част от Караалановото училище вече липсва. Една от стените и участък от покрива на паметника на културата от местно значение са срутени. Наша проверка показа, че и други части от сградата висят заплашително и е въпрос на време също да паднат.
  •  Сигнал за катастрофа с материални щети на булевард в Пловдив е получен около 22 ч. снощи. Това съобщават от полицията, като уточняват, че лек автомобил е блъснал 5 паркирани коли. По данни на очевидци, малко преди удара две коли са извършвали опасни маневри на пътя, осъществявайки гонка помежду си. Действията на единия шофьор довеждат до сблъсъка, но и двамата са задържани в районното управление. Нарушителите на реда са на 23 и на 22 години,. Пробите им за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор, образувано е досъдебно производство за хулиганство на пътя.
  •  Пловдивският окръжен съд задържа под стража мъжа, обвинен за убийството в село Болярци.
  •  Нишаните на малките момичета, които утре ще се превърнат в красиви калинички, вече са в мълчана вода. Днес те бяха оставени в Етнографската къща, където ще пренощуват, и утре ще бъдат раздадени на слънчовите невести.
  •  За 8-ма поредна година на тракийското скално светилище „Беланташ“ ще се запали Еньов огън и ще се извършат древни ритуали.
  •  27-ми юни се превръща в Ден на киното в град Куклен. За трета поредна година на централния площад ще има кино под звездите, а в читалището малчуганите ще могат да гледат анимация.
  •  Изложба  „Яйцето – символ на живот” е подредена в Градска библиотека Паисий Хилендарски в Асеновград. Тя е колекционерска и е събирана в продължение на десетилетия от асеновградчанина и богослов Димитър Арнаудов.
- Advertisment -

Must Read

Пръскане срещу кърлежи в училища и детски градини

Есенна дезакаризация срещу кърлежи и бълхи се извършва на зелени площи на територията на община Асеновград. Дейностите по пръскането започнаха днес от сутрешните часове....