1400 лв. се събраха на благотворителния футболен турнир на стадион Шипка вчера, организаран от момчетата и момичетата от Общинския младежки съвет, заедно с треньорите от школата на ФК „Асеновец“ – Георги Карев и Димитър Илиев. Целта на спортното мероприятие бе събраните средства да бъдат дарени на школата на ФК „Асеновец“ за закупуването на основни принадлежности, необходими за провеждането на нормални тренировки за деца и възрастни.

 

В събитието в неделния ден участие взеха 5 отбора с по петима участници във всеки от тях. Събраха се общо 1400 лв., като за целта имаше поставена кутия за дарения, а 600 лв от тях (наградният фонд), връчен  от Община Асеновград на победителите, бяха дарени лично от тях за каузата.

Футболистите, които участваха бяха от хора с най-различни професии, но любители на красивата игра, до футболисти ветерани, в т.ч. футболисти от пловдивски отбори. Един от тях бе вратарят Стефано Кунчев, бивш играч в А група, в отбори като „Левски“ и „Славия“, юноша на „Векта“ Пловдив, играл също така за „Локомотив“ Пловдив, в отбори в чужбина и т.н.

Стефано Кунчев, вратар

Всички те заедно успяха да направят турнира едновременно интересен за зрителите, дошли на стадиона да се насладят на играта, както и полезен, като спомогнат за по-добрата база и по-успешната подготовка на младите асеновградски надежди.

Тук сме за да помогнем на футболен клуб „Асеновец“, на децата, казват участниците.
сн. Общински младежки съвет-Асеновград

Средства на асеновградския футболен клуб „Асеновец“ са необходими за мрежи за вратите, топки, колчета, шапки и мн. др. важни за провеждане на нормалните тренировки, обясни треньорът Георги Карев.

Георги Карев, треньор младша и старша възраст в школата на ФК „Асеновец“

Това е третият поред благотворителен спортен турнир, който организираме ние от Общинския младежки съвет, каза Бисер Демерджиев. Предишните две бяха в помощ на наши съграждани в нужда, уточни той.

Бисер Демерджиев

Този път нужда от подкрепа има школата на „Асеновец“, затова ние като съорганизатори, заедно с треньорите Георги Карев и Димитър Илиев и с помощта на Община Асеновград организирахме днешния благотворителен турнир.

Мачовете се играят всеки срещу всеки в две полувремена по 15 минути, а купите са за първите три отбора, обясни Димитър Стоянов от Общинския младежки съвет.

Димитър Стоянов

Общината осигури наградния фонд от 600 лв, каза Димитър Илиев, част от младежкия съвет. Класиралият се на първо място отбор получава по 300 лв, вторият – 200 и третият – 100 лв.

Димитър Илиев

Любопитна подробност е тениската и картичките с автографи, изпратени лично от футболиста на ЦСКА Кристиян Малинов, която тениска ще бъде обект на търг на страницата на Общинския младежки съвет, а сумата, събрана от него отново ще отиде в помощ на футболната школа на „Асеновец“, обясни Антониела Христева.

Антониела Христева