ДГ Асенова крепост
ДГ Асенова крепост

Асеновградските детски градини „Асенова крепост“; „Никола Вапцаров“; „Дружба“ и „Радост“ в кв. Долни Воден, както и гимназия „Св. Княз Борис I“ се включиха активно в дарителската кампания на Българския Червен кръст „Деца помагат на деца“. За седмица те събраха така необходимите за децата от българските неделни училища в Украйна хуманитарни помощи.

17 кашона с помощи събраха ДГ „Никола Вапцаров“; 12 в ДГ „Радост“; 23 кашона изпратиха от ДГ „Асенова крепост“; над 10 кашона от ДГ „Дружба“ и 40 кашона от гимназия „Св. княз Борис I“.

Кашони с дрехи, одеяла, хигиенни материали и храни бяха надлежно пакетирани и надписани от всяко едно учебно заведение, след което тази сутрин бяха натоварени на микробус, отпуснат специално за целта от Община Асеновград, и отпътуваха за основния пункт на БЧК в Пловдив. Оттам ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст, като ще се разпределят на българите в градове и села в Украйна.

Разпределянето за нуждаещите се ще поемат 12 организации на българи в засегнатата от войната държава. Те заявиха пред МОН готовност да организират собствен транспорт и да раздадат продуктите на децата и семействата им.

БЧК и ръководния състав на включилите се учебни заведения в града благодарят от сърце на всички отзовали се деца и родители, за съпричастността им и подадената ръка.