Днес е Атанасовден! Българската православна църква отбелязва паметта на Свети Атанасий Велики. В храма, носещ неговото име в Асеновград, днес беше отслужена архиерейска света литургия от викарен епископ на Пловдивската митрополия Арсений. Тя продължи близо два часа и на нея присъстваха кметът на града д-р Христо Грудев, ръководителят на четвърти артилерийски полк полковник Красимир Ташев, бизнесмени и миряни. По случай празника, епископ Арсений отправи пожелание към съгражданите ни, да пазят православната си вяра такава, каквато ни е завещана от светите отци. Също така сподели, че асеновградчани са честити с такъв красив храм. Курбан за здраве бе раздаден на присъстващите.

В знак на благодарност за голямата подкрепа в обновяването на църквата, на бизнесмените  Вакрил Запрянов и Микеле Сантореле бяха подарени икони на Св. Богородица.

Днес имен ден празнуват всички, носещи имената: Атанас, Атанаска, Наско, Нася, Ася, Настя, Живко, Живка, Нанси и техните производни. Празник имат и ковачите, железарите, ножарите и налбантите.

Подробен материал за събитието ще може да видите в предаването „През дверите на православието“ по телевизия ТВ САТ КОМ.