Нормално и без затруднения започна изборният ден в пловдивска област. Това информираха от МВР-Пловдив.

„Малко след 7 ч. тази сутрин са отворени и работят без проблеми всички избирателни секции, а външната им охрана е поета от служителите на реда. На територията на Пловдив и в населените места от областта са предприети необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Гишетата в секторите „Български документи за самоличност“ днес ще работят от 8.30 ч. до 19.00 ч. и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както  и на имейл izbori2022@mvr.bg.“