Часът е 12:25, на гарата в Крумово сме и очакваме обедния влак, пътуващ от Асеновград към Пловдив, да пристигне. Влакът пристига по разписание, което всъщност от известно време е променено, заради ремонтните дейности, извършвани от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ по жп линията в участъка между гарите Пловдив и Пловдив разпределителна. Пътуващите се отправят с бърза крачка към автобусите, паркирани на гарата, за да се придвижат с тях към Пловдив.

От БДЖ заявиха за ТВ САТ КОМ, че за някои от влаковете по направлението Пловдив-Асеновград се е наложило да бъде променена организацията на обслужване, поради намалената пропускателна възможност, следствие на ремонта. Така за пътуващите с тях се осъществява прекачване в гара Крумово, като за пътниците от влаковете в обедните часове, е осигурен превоз с автобуси в участъка Пловдив – Крумово – Пловдив.

На всички гари, засегнати от промяната, има разлепени разписания с подробности за това дали има прекачване или не, както и дали то ще се осъществи с автобус или с друг влак. Такива има и на гарата в Асеновград, и на тази в Крумово, като според записаното, то е актуално до месец август.

От БДЖ информираха още, че с цел да не бъде нарушено движението на влаковете в най-натоварените часове сутрин и вечер, е запазена максимално транспортната схема за обслужване с пътуване на директни влакове между Пловдив и Асеновград. Колкото до автобусите, които при нашата проверка заминаха минути след пристигането на влака от Асеновград, може би единственият проблем е, че при големия брой пътуващи ученици около обяд местата за всички не достигат, което всъщност обяснява защо всички бързаха толкова, за да се качат първи.

Подробности по темата – гледайте тази вечер в новинарската ни емисия.