Европейското първенство по Таекуон-до бе повече от успешно за българската делегация.

Европейското първенство по Таекуон-до бе повече от успешно за българската делегация. Родните спортисти завоюваха множество отличия, част от които донесоха представители на СК „Асеновец Таекуон-до клуб”. Ние гостувахме в новата зала на асеновградския клуб, за да научим повече за провелото се на Стария континент състезание.

Между 18 и 23 април в Италия се проведе Европейско първенство по Таекуон-до ITF. В него взеха участие близо 740 спортисти, 143-ма от които от България. СК „Асеновец Таекуон-до клуб” бе представен от трима състезатели, които се представиха повече от достойно. Това са Никола Бояджиев, Виктория Атанасова и Катерина Бейчева.

„След силна конкуренция, и три изиграни срещи в групите срещу Гърция, Уелс и Украйна, Никола Бояджиев стигна до полуфинала, където победи друг украинец и на финала се срещна с другия представител на България, от който загуби с една точка. Така Никола Бояджиев стана вицеевропейски шампион в дисциплината спаринг мъже до 92кг., едно от най-високите постижения на клуба“, сподели треньорът СК „Асеновец Таекуон-до клуб” Иван Манолов, който е личен треньор на Никола и на Виктория. А Виктория, която е европейска шампионка при децата за миналата година, сега при спаринга за девойки, младша възраст, кат. 55кг., започна много силно в групите с явно превъзходство и победа над състезателка от Словения, но загуби втората среща от представителка на Германия и не успя да стигне до полуфинала. Иван Манолов също оцени нейното представяне като много добро.  Катерина Бейчева, с личен треньор Георги Шишков, изигра оспорвани срещи, остана трета в индивидуалната дисциплина „спаринг“, жени до 72кг., но в отборните дисциплини се представи много добре и заедно с отбора успяха да вземат второ място в дисциплината отборно „силов тест“, жени, и трето място в дисциплината отборно „специална техника“, жени.

През месец август има Световно първенство в Казакстан. Там отново се очаква да има асеновградски представители. Пожелаваме им да се завърнат с отличия.