Нова редовна линия, която ще свързва директно Пловдив с израелския град Тел Авив ще бъде открита на 23 март 2023, съобщават от ръководството на пловдивското летище.
До момента самолетите от Тел Авив кацаха на летище Пловдив в четвъртък и заминаваха в обратна посока до международното летище „Бен Гурион“ в неделя.
От 23-ти март авиолинията Пловдив -Тел Авив ще бъде редовна за периода от март до октомври. Полетите по тази линия ще се изпълняват от авиокомпанията „Аркиа“ два пъти в седмицата в четвъртък и в неделя.
„Откриването на авиолинията е благодарение на усилената работа и преговори от страна на ръководството на летище Пловдив. Очакваме при добро развитие, тя да стане целогодишна.“, обясни изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.
„Аркиа“ е четвъртата авиокомпания, която извършва полети по редовни линии от летище Пловдив.
Вече има редовни полети от Истанбул до Пловдив и обратно, които се изпълняват два пъти седмично от авиокомпания „Пегасус Еърлайнс“. Цената на билетите започва от 29 евро в едната посока. Новите полети дават големи възможности на жителите на Пловдив и на региона, а и на цялата страна, защото могат да се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул, а от там и до 120 дестинации по целия свят.
Редовни полети от Пловдив до германския град Меминген и летищата „Лутън“ и „Станстед“ край британската столица Лондон изпълняват авиокомпаниите „Райънеър“ и „Уизеър“, съобщават още от ръководството на летище Пловдив.