Асеновград отчита като успешни проведените вече няколко акции за събиране на непотребни за домакинствата мебели и други едрогабаритни отпадъци, затова подобни кампании ще продължат и занапред, съобщават от общинска администрация. Новата акция е насрочена за тази седмица, на 19.01.2023г.  (четвъртък) и 20.01.2023г (петък). Всеки, който има непотребни за домакинствата мебели и други едрогабаритни отпадъци, може да ги остави до контейнерите за боклук в деня преди акцията. Целта е да се предотврати безразборното им изхвърляне на нерегламентирани места и така градът да се опази чист и подреден. Припомняме, че строителни, както и едрогабаритни отпадъци и мебели могат да се депонират безплатно на обособената за целта площадка, разположена в депото, изградено на изхода на Асеновград в посока с. Боянци. Теглото на боклука не трябва да надвишава 100 килограма на ден, уточняват от общинска администрация.
График:
19.01.23 г. (четвъртък) – кв. „Изток“, кв. „Св. Георги“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Княз Борис I“, кв. „Баба Тонка“, кв. „Баделема“.
20.01.23 г. (петък) – бул. „България“, ул. „6-ти януари“, ул. „Съединение“, ул. „Марица“, ул. „Васил Левски“, кв. „Метоха“, кв. „Запад“, ул. ”Иван Вазов”, ул. ”Ген. Дандевил”.