Броени дни остават до началото на първия Plovdiv Jazz Summer. Мирослава Кацарова ще направи премиера на новите си песни, Розалия де Соуза представя новия си албум, а Белослава ще отпразнува 22 години на сцената.

Само след две седмици е началото на първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще се проведе в началото и края на август. Между 3 и 5 август фестивалът започва в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив – всяка вечер от 21:00 ч., а от 26 до 28 август ще продължи в пловдивското село Марково.

Началото ще бележи концертът на Мирослава Кацарова на 3 август. Джаз изпълнителката ще бъде на сцената заедно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Заглавието на концерта „Дългите сенки на август” е и най-новата песен на триото. По време на концерта ще бъде премиерата и на още една песен, на Младен Димитров.

За лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer на 4 август пристига Розалия де Соуза. Бразилската певица за пръв път гостува в България през 2015 г. при създаването на Plovdiv Jazz Fest. Тази година отново с нейно участие ще бъде поставено началото и на лятното издание на фестивала.

Последният концерт от тази част на програмата ще бъде на Белослава. На 5 август певицата ще отпразнува 22 години на сцената. Белослава ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си заедно с артисти като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев. Между 26 и 28 август фестивалът ще продължи в село Марково. Сред участниците в програмата ще бъдат Теодосий Спасов, Димитър Льолев, неговия квартет и др.