Рехабилитацията на улица “Драгоман” е с обхват от кръстовището ѝ с ул. “Воденска” до самия ѝ край. За това припомнят от Общината.

Дейностите по договора за строителство включват: подмяна на съществуващ етернитов водопровод, с обща дължина 385 метра, с нов полиетилен с висока плътност с диаметър ø110 (285 м) и ø225 (100 м). Подмяна на 27 броя сградни водопроводни отклонения, с нови от полиетилен. Също пълна подмяна на пътната и тротоарна настилки, вкл. бордюри: тротоар – над 900 кв. м. и асфалт над 2000 кв. м. Предвидено е понижаване на бордюрите и настилката при входовете към сгради и гаражи. На необходимите места при кръстовищата с други улици, ще се поставят тактилни плочи за внимание и за опасност.

Ще бъде поставяне на нов линеен отводнител от полимербетон с дължина от 9 метра в края на ул. „Драгоман“, за отводняване на уличното платно и площадното пространство образуващо се между кооперациите. Припомняме, че строителната площадка бе открита на 06.06.2022г. Срокът на договора за строителство е 90 календарни дни.

Ето и какво е свършено до момента:

Дейностите по подмяна на водопровод са изпълнени на 85%.  При подмяната на  настилките- разкъртени са съществуващите тротоарни и асфалтови настилки – 85%. Като основни дейности предстои подмяна на пътната конструкция, полагане на тротоарните настилки и асфалта, дейности по отводняване на пътното платно, хоризонтална и вертикална маркировка.

Заради подмяна на нови връзки по водопровода по улицата, днес водоподаването в повечето квартали на Асеновград, западно от река Чая, е ограничено.