Продължава специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата. В Пловдив и областта са засечени 36 пияни, 12 дрогирани и 27 неправоспособни водачи на моторни превозни средства.

Полицията продължава стриктно да следи за нарушения на правилата за пътната безопасност на територията на областта. Спецакцията, която е с акцент предотвратяване на управление на МПС от водачи без правоспособност, както и употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, стартира на 7 юли.

Екипи на полицията са проверил близо 7600 моторни превозни средства и около 10 хиляди шофьори и пътници. Съставени са малко над 2200 фиша и 692 акта за установени административни нарушения. Засечените неправоспособни водачи са 27. Под въздействие на алкохол зад волана са били 36 души, 12 са хванатите шофьори след употреба на наркотици. Има и такива, които са отказали да бъдат тествани с технически средства.

Според междинните резултати от операцията, сред най-честите констатирани нарушения са преминаване на забраняващ сигнал на светофара, неправилно изпреварване, отнемане на предимство на ППС , както и отнемане на предимство на пешеходец.