Спортен клуб „Хамон“-Асеновград се завърна с 5 медала от първенство по карате с международно участие. Каратистите от Асеновград премериха сили с 200 състезатели от шест държави на международния турнир „Черно море“ в Бургас.
След като показаха сила, достойнство и чест в своите срещи, петима от тях се качиха на почетната стълбичка.
Димитър Терзиев -дебютант при мъжете до 75 кг., изигра няколко тежки битки и успя да се пребори в своята категория за бронзов медал на полуфинала.
Завърналият се в клуба след тригодишно прекъсване Иван Чобанов успя да спечели всичките си срещи с вазари и ипон (точка и нокаут). На полуфинала обаче отстъпи пред по-тежкия си съперник и шампион в категорията Идан Израев от Израел.
Останалите ни каратисти, които се качиха на почетната стълбичка, бяха Еркин Фейзула и Денис Алимолла-състезатели, които показаха хъс и борбеност по пътя към медали си, успяха да се преборят за бронз в категорията си.
Красимир Шингалов направи най-успешното класиране за клуба. Това бе неговото второ състезание.  След като надви всичките си противници в категорията, стигна до финала. Шингалов спечели второто място в своята категория и донесе сребърна купа за Асеновград.
„Да играеш срещу съперници от школи като тези на Казахстан и Израел е, меко казано, голямо предизвикателство. Българските състезатели показаха едно много високо ниво в двубоите също. Затова съм доволен от представянето на нашите бойци и резултатите ни.“ Това каза Сенсей Илхан Наимов за представяне на състезателите му в международния турнир в град Бургас.