Куклен фест

Три дни забавление, концерти и пъстрота очаква всички жители и гости на град Куклен по време на тридневния празник „Куклен фест“. Определените дати са 1, 2 и 3 юли.

Акцентът на тридневните празненства ще бъде българският фолклор, освен това обаче организаторите са подготвили още класическата музика, естрада и джаз. Новият площад и паркът в центъра на  Куклен ще посрещнат първото подобно по мащаби събитие.

Стартът на програмата е на 1 юли от 18:00 часа с голяма „Хоротека на открито“. 2 часа майстори на народните танци от всички фолклорни области ще радват гостите на празника. След това започва концерт на народен оркестър.

На 2 юли присъстващите също ще могат да се насладят на изпълненията на оркестър за народна музика, с ръководител Георги Янев, а на 3 юли ще се проведе празничен концерт на духов оркестър.

За финал на фестивала е предвидена тържествена заря-проверка с участието на военнослужещите от силите за специални операции на Българската армия под командването на генерал-майор Явор Матеев.

Традиционни български стоки като керамика, кукли с народни носии, плетени кошници, дървени изделия, домашно сирене и кашкавал, сладка и подправки ще предложи на посетителите алеята на занаятите.

През събота и неделя целодневно за най-малките гости са организирани различни интересни занимания. В програмата ще се включат още Валентина Трендафилова- сопран, Детска музикална школа „Музичко“, също и самодейци от целия регион. Входът за фестивала е свободен, а присъстващите ще могат да се насладят на вкусна храна, приготвена на място.