Тази вечер, точно в 20 часа, е началото на тридневния събор , който се организира традиционно на Араповския манастир „Св. Вмчца Неделя“. Той ще започне с изпълнения на оркестър „Канарите“.

Обикновено съборът се провежда около 7 юли, когато се почита Света Неделя. Въпреки прогнозата за дъжд, край поляните на манастира, и тази година се очаква да се съберат много хора, а на изградената сцена да се включат множество професионални и самодейни изпълнители.

Фолклорният фестивал в съботния ден ще започне в  15 часа, когато участие ще вземат 15 състава. Вечерта ще продължи с участието на ФФ „Родопска песен“, Росица Пейчева, гайдарски състав „Воеводите“ и оркестър „Бисери“. В неделя в 11 часа празникът ще продължи с 15 детски фолклорни певчески и танцови състава.

Припомняме, че заради ремонта на пътя Асеновград-Първомай, за да се стигне до манастира, е добре да се използват обходни маршрути,  препоръчително е преминаването през селата Болярци и Избеглии.

Освен тридневните тържества, които предстоят на Араповския манастир тази седмица, на 16 юли село Златовръх също подготвя за малки и голени много изненади и всенародно веселие.