Телевизия ТВ САТ КОМ

113 книги прочете през 2020 г. Елица Кимилова, четвъртокласничка в ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград и стана „Читател на годината“

V-ти годишни награди „Читател на годината – 2020” се връчиха на официална церемония в понеделник , във фоайето на градската библиотека.

Зам.-кметът на община Асеновград, инж. Петър Петров, награди най-четящите деца с грамоти и подаръци. Специалната награда за всяко най-активно дете през изминалите 5 години, е, да чества рождения си ден със свои съученици и приятели в детския отдел на библиотеката. Всъщност, отбелязването на празника се организира традиционно от ръководството на екипа с програма, много изненади и игри.

„Читател на годината“ за 2020 година е четвъртокласничката Елица Кимилова от ОУ „Христо Ботев”. Тя е прочела 113 книги. Обича да рисува и играе, но най-важното нещо за нея е приятелството.

Елица Кимилова от ОУ „Христо Ботев”.

На второ място е Нелина Кюрпекова, а на трето мястоЕлмира Кадир.

Елмира Кадир

В категорията „Най-любознателно дете” е отличена Никол Руканова. Никол учи в подготвителна група в ОУ „Христо Ботев“, а грамотата е и за нея, и за нейната майка, тъй като заедно с нея всяка вечер четат между 10 и 11 приказки.

Никол Руканова

Конкурсът “Читател на годината” стартира през 2016 г. Библиотечният екип на Градска библиотека “Паисий Хилендарски” – Асеновград вярва, че всяко дете приема книгата за свой приятел, с когото споделя свободното си време, и то с голяма радост и нетърпение. Защото книгата е магия, затворена между страниците, знание и мъдрост. Представяме ви носителите на тази награда…

Нелина Кюрпекова –  читател на 2016 година

Когато спечели наградата, Нелина бе в 4-ти клас,СУ “Св. Княз Борис I”, сега е в 7-ми клас. Обича да чете фентъзи – романи. Една от любимите й книги е “Двор от рози и бодли” на Сара Маас. Тази година тя е подгласничка на победителката.

Ъшъл Османджък –  читател на 2017 година

Ъшъл владее 5 езика: български, английски, немски, турски и руски език. Тази година е в 7-ми клас, СУ “Св. Княз Борис I” и ще кандидатства в езикова гимназия – град Пловдив.

Теодора Пейкова – читател на 2018 година

Теодора е в 6-ти клас, СУ “Св. Княз Борис I”. Любими книги: “Тайната градина” от Франсис Бърнет и “Библиотеката на  г-н Лимончело” от Крис Грабенстайн. В свободното си време танцува и изработва приложни изделия. Четенето за нея е най-смисленото занимание.

Полина Найденова – читател на 2019 година

Полина сега е в 5-ти клас, ОУ “Христо Ботев”. Умее да работи в екип. Обича игрите и пътешествията. На церемонията по награждаването, директорът на библиотеката Милена Марковска изнесе презентацията “Наклонената кула в Пиза” в нейна чест.

Елмира  Кадир – III-то място в конкурса “Читател на годината – 2020”  

Елмира е ученичка в 3-ти клас, ОУ “Христо Ботев”. Обича да готви и да пее. Други любими занимания са: рисуване, плетене и четене на книжки. Мечтата й е да стане лекар и да опазва природата.

Никол Руканова – Най-любознателен читател – 2020

Никол е в Подготвителна група с ръководител г-жа Поля Димчева, ОУ “Христо Ботев”. Обича да рисува и да разглежда енциклопедии за животни.

Най-четените книги през 2020 г. са „Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери, „Приключенията на Лукчо” от Джани Родари, разкази от Елин Пелин, Йордан Йовков и Иван Вазов, „Патиланци” от Ран Босилек и др.

Обществената библиотека в Асеновград е много повече от място за заемане на книги. Тя е не само институция, в която се провеждат културни събития, но и динамичен център за учене чрез преживяване. Екипът вярва, че библиотечните зали могат да бъдат все по-видими и нужни за хората, със своите културни и образователни програми. Да бъдат мястото, където някой посетител, освен да заеме книга, да си провери E-mail и да получи помощ, може да слуша музика, да разлисти списание, или просто да се запознае и поприказва с някого…

 

 

Exit mobile version