СК "Хамон"

Бойците на СК „Хамон“ – Асеновград се справиха безупречно и донесоха на Асеновград 12 медала в шест категории от Национално първенство по карате в Шумен през изминалата събота. „Повече от доволен съм от представянето на най-малките ни състезатели, тъй като те трябваше да играят при изключително голяма конкуренция и да преминат през огромен брой противници“, сподели треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов.

Адел Йовкова е най-младият медалист. Тя направи своя дебют на татамито по ката и така успя да достигне до бронзов медал. Адел остави зад гърба си и надви близо 30 състезатели в  своята категория при момичетата до 10-год. възраст. СК „Хамон“ има трима златни медалисти. Двама от тях са Елена Каленицова и Стефан Карастоянов. Представянето им бе технически на много високо ниво и това им донесе категорична победа.  При девойките също трета се класира Александра Бабайкова. А Елена Каленицова завоюва също така и бронз.

Джейхан Идриз и Венелина Симеонова, в категорията за мъже и жени, се качиха два пъти на почетната стълба и се окичиха с медали. Джейхан е третият златен медалист и шампион от първенството в Шумен. Той направи няколко тежки срещи при мъжете, като успя да достигне до финал. След представянето си по ката, си заслужи бронзов медал. Венелина Симеонова пък направи своя дебют в кумите. Тя също се представи достойно  и си спечели II място. Достигайки до финал и по ката, Венелина се пребори за още един сребърен медал. Джанет Идриз игра при мъжете. След като доминира над няколко сериозни противника, той успя да достигне до финал и се отличи със сребърен медал.