СК
СК "Оками дожо"
„240 участници и категории с над 10 състезатели не спряха бойците ни по пътя към призовите места. Благодарим за голямата подкрепа, която получаваме! УС!
“Силата на вълците е глутницата им!” Това написа треньорът, сенсей Петко Чирпанлиев, във страницата на отбора в социалната мрежа минути след края на първенството в събота.

Държавното първенство по киокушин за деца до 12 години и до 14 години – кумите и ката се проведе на 19 март зала “Младост” на Двореца на културата и спорта във Варна. Първенството се организира от Българската карате киокушин федерация (БККФ), Спортен клуб “Нихонто” и Община Варна.

Асеновградският спортен клуб „Оками дожо“ се представи блестящо и се завърна с 12 медала, 5 от които златни, 3 сребърни и 4 бронзови. „Много съм доволен от представянето, като се има предвид, че 80% от състезателите ни се състезаваха в по-голямата възрастова група и очаквахме че ще се затруднят, тъй като имаха разлика с по две години с някои от участниците. Освен това някои от участниците ни бяха по трима човека в категория, като например три от нашите момичета до 14 години  участваха в тежка категория с 15 други участнички и взеха първо, второ и трето място, каза още треньорът.

Александра Иванова се завърна с два медала – злато и сребро, като златният е по ката, а среброто по кумите. Другото злато завоюва Диана Харизанова, която си го спечели в три срещи на кумите, едната от които печели по съдийско решение, а другите две с вазари. Две срещи на кумите в категория до 40 кг. игра и спечели злато по съдийско решение и Росица Вангелова. И двете съпернички са по-тежки от нея, но тя печели срещите с отличната си техника. Първа по ката до 12 год. стана и Гергана Тьокова. В първия кръг завършва с най-много точки, втория кръг отново става първа, благодарение на сенсейя и сенпая и моя труд, допълва Гергана.

След четири изиграни срещи, три от които печели със съдийско решение, а последната губи, Младен Ангелов се класира втори. Трудно беше, споделя той, особено последната среща, тъй като съперникът е по-силен от него. В такъв случай играя на  макс, казва Младен.

Отлично се представи и Невена Велкова, завоювала сребро на ката и бронз на кумите. Трудно беше, но се представих добре, казва тя.

Богомил Жечев е другият бронзов медалист на кумите. Срещите не бяха лесни, но мисля, че се справих добре защото тренирахме усилено, каза той.

Достойното трето място зае и Дияна Георгиева. Представихме се много добре защото положихме много усилия и се надявам следващият път да е още по-добро представянето ни, каза медалистката.