Тежка катастрофа отне живота на момче миналата вечер край Царацово. При произшествието са ранени други четирима души. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР Пловдив.

Сигналът за инцидента е получен около 21:30 часа. По първоначална информация, след жп прелез в района на  Голямоконарско шосе, лек автомобил с пловдивска регистрация се е обърнал по таван. Пристигналият екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на 15-годишното момче.

В болница с различни травми са настанени шофьорът на автомобила, който е на 18 години, както и други три момичета, които са пътували в колата. Според медицинските специалисти няма опасност за живота им.

Оказва се, че водачът на лекия автомобил  е с едва 17-дневен стаж зад волана. Направен му  е тест за употреба на алкохол и наркотични вещества. Резултатите са отрицателни, за химически анализ  му е взета и кръвна проба.

От полицията информират още, че местопроизшествието е запазено и е извършен оглед.  Изясняват се  причините и обстоятелствата, довели до тежкия  инцидент.