Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

17 деца се бориха за титлата „Мини Мис Библиотека“ и „Мини Мистър Библиотека“ 2019 г.

11 момичета и 6 момчета днес се включиха в надпреварата за титлата „Мини Мис Библиотека“ и „Мини Мистър Библиотека“ 2019 г. Инициативата се провежда за втори път е част от лятната програма „Ваканция в библиотеката”.
Преди началото на конкурса Таня Александрова-първа подгласничка на „Мис Асеновград 2019 г.“ и Лице на публиката направи презентация за моделството.  „Най-вече за мен е важно излъчването, усмивката, да видя, че детето сияе, има желание и участва с удоволствие, разбира се ще бъдат оценявани и техните таланти и познания за родния Асеновград”, сподели Таня Александрова малко преди началото на конкурса, на чието жури тя бе председател.
„Преди няколко години, по желание на децата, направихме такъв конкурс и сега решихме да го повторим отново. Тъй като сме библиотека, а основното, което се съдържа в библиотеката, са знанието и книгите, а всички писатели, поети и художници са писали за красотата, за изяществото и съвършенството, всъщност решихме да покажем на децата, че красотата е навсякъде около нас”, каза директорът на Градската библиотека Милена Марковска.
За участие в конкурса възрастта не бе от значение. Не бе задължително и малчуганите да са участници в лятната програма „Ваканция в библиотеката“.
Оценяването на участниците се състоя в няколко кръга: първоначално децата показаха своите умения в гладкото четене на приказка, представиха се в официално облекло, направиха и демонстрация на свой изявен талант (пеене, танцуване, скеч, рецитиране на стихотворение и др.). В един от кръговете трябваше да отговарят на въпроси, свързани с родния Асеновград.
За победителите бяха осигурени награди и грамоти.

Подробен материал от събитието гледайте на 25 юли от 20:00 ч. по телевизия ТВ САТ КОМ.

Exit mobile version