СК „АТК“ Асеновград
СК „АТК“ Асеновград

СК „Асеновец Таекуондо Клуб” отново взе медали от Европейско първенство. То се проведе от 26-ти до 31-ви октомври на о. Крит в Гърция и бе за всички възрасти.

В състезанието взеха участие над 750 участници от 25 държави. Българският национален отбор имаше 81 участници във всички възрастови групи-деца, юноши и девойки, мъже и жени, които успяха да завоюват 30 медала и така българите заеха 5-то място в крайното класиране по медали.

Асеновградският таекуодно клуб участваше с трима състезатели: Виктория Атанасова-спаринг деца -50кг., Никола Бояджиев-спаринг мъже -71кг., Катерина Бейчева-спаринг жени -72кг. и силов тест жени, с трима съдии- Милко Якубов, Недьо Недев и Мехмед Рамадан и един треньор.

Асеновградчанката Катерина Бейчева спечели 2 бронзови медала : 3-то място индивидуално силов тест жени и 3-то място отборно силов тест жени.

Състезанието се проведе на 7 ринга и беше изпълнено с много драматични мачове, някои от които спечелихме, а други загубихме, споделят от клуба.

Във втория ден от състезанието бяха двубоите при спаринг децата, където участва Виктория Атанасова, която срещна представителка на домакините. След два изиграни рунда, мача беше равен и съдиите дадоха продължение, в което Виктория загуби с много малко.

Състезанието продължи с надпреварите при мъжете, където Никола Бояджиев, след победа над представител на Чехия, загуби от представител на Гърция с почти изравнен резултат. Така не можа да излезе от групите и да се класира на полуфинал.

Тежка беше битката и на Катерина Бейчева, която се подготвя при треньора Георги Шишков. Тя се класира с нейната предварителна техника (сонкал) и продължи надпреварата в нейната коронна дисциплина-силов тест. След като елиминира голяма част от конкурентките, успя да се нареди на трето място (3 място) в индивидуалния силов тест. След това надпреварата продължи с отборно силов тест жени, където при жените се класира на трето място (3 място).