24 май в град Куклен

Град Куклен отбеляза Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност-24 май, с литературно- музикална програма.

Празникът стартира с традиционно шествие от СУ “Отец Паисий“ до площада пред НЧ „Никола Вапцаров” -гр. Куклен. Началото на празника бе даден от фанфарният  оркестър към училището с тематични изпълнения. В концерта  взеха участие и мажоретния състав, вокална група „Кукленски гласчета“ и Музикална школа“Музичко“, учениците  от СУ “Отец  Паисий“ и децата от ДГ “Приятели“ изпълниха стихове и песни.

Приветствие от трибуната отправиха директорите на учебните заведения в Куклен г-жа Андонова и г-жа Щътова, председателят на ОбС-гр.Куклен Елена Филева и кметът на Община Куклен Мария Белчева: „Скъпи учители, днес е денят в който ние отправяме своята благодарност за грижите, които полагате, затова че вие отваряте вратите не само на училището, но и сърцата си за нашите деца“.

Кулминацията на тържеството бе награждаването на отличилите се през учебната година ученици и преподаватели с грамоти. По традиция празникът завърши с кръшно българско хоро.