Днес тържествено бе отбелязана 52- годишнината от създаването на 24- та авиобаза Крумово. На 27- ми октомври, през 1961 г. е връчено бойното знаме на 44- ти вертолетен авиационен полк, който поставя началото на вертолетната авиация в България. По повод този празник, днес на територията на авиобаза Крумово специално бяха поканени чуждестранни посланици и високопоставени гости. Сред официалните лица бяха и представители на Министерството на отбраната, на Командването на Военновъздушните сили, на органите на местната и областната администрация, както и на бизнес средите от областта и региона. На тържественото честване присъстваха и ветерани, служили в 24- та авиационна база.
   Празникът започна с тържествен строй и поздравителни адреси от началниците на различни военни формирования. Сред поздравилите служителите на авиобазата бяха заместник командирът на Военновъздушните сили на България бригаден генерал Румен Радев, командирът на авиационната база в Крумово- бригаден генерал Златко Златев и още много други.
След приветствията последва четене на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Близо 20 бяха официално наградените с грамоти, бинокли и ножове.
   По- късно, под звуците на химна на Българя, бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти.
   Официалната част от тържеството завърши с откриването на спортна площадка за тенис на корт на територията на базата.