24- та авиобаза Крумово вече с нов командир. На тържествена церемония днес полковник Петьо Мирчев бе удостоен с висшето военно звание бригаден генерал и официално встъпи в длъжност. Той пое командването на вертолетната авиобаза от вече повишения генерал- майор Златко Златев, който от днес става заместник- командващ на Съвместното командване на силите.
  
Бригаден генерал Златко Златев е командир на вертолетната авиобаза от 2010 г.. Днес той бе удостоен официално с висшето военно звание генерал- майор и бе назначен за заместник- командващ на Съвместното командване на силите. Междувременно, генерал- майор Златев ще изпълнява временно и длъжността командващ на Съвместното командване на силите. А повишението си той приема като предизвикателство. Приемник на Златев е досегашният заместник- командир на авиобазата в Крумово полковник Петьо Мирчев. В днешния тържествен за него ден, той сподели, че е изключително развълнуван и си пожела кураж. Мирчев е роден в град Карлово 1966 г.. В кариерата си като пилот във ВВС на България той е записал около 2 500 летателни часа.
  
Церемонията по сдаването на длъжността завърши с тържествен строй, поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти, както и с приветствия на официални лица към служителите на базата.