27 медала завоюва от СК „Вдигане на тежести – Асеновец” от Републикански личен шампионат. 18 състезатели от асеновградския клуб взеха участие в шампионата, който се проведе през изминалата седмица. 13 от тях са медалисти, което е наистина голяма гордост, сподели треньорът Лъчезар Кишкилов. Той заяви, че отличените състезатели е въпрос на време да влязат в големия спорт.

 Георги Страхилов, който тренира предимно по-малките състезатели от клуба, също сподели, че е много доволен от тяхното представяне.  

  27-те медала, които се прибавиха към множеството призове на СК „Вдигане на тежести – Асеновец”, всъщност не са изненада за отличените асеновградски състезатели.  „Всички в клуба бяхме сигурни, че ще завоюваме толкова много медали на шампионата”, споделиха някои от тях, като уточниха, че медалите са напълно заслужени и са плод на усиления труд, който полагат в залата.

  Изненадата на това състезание бе родената в Съединените щати Галя Руд, която за първи път се явява на подобен шампионат, а завоюва бронзов медал. Още преди отборът от Асеновград да замине за шампионата, треньорът Лъчезар Кишкилов сподели с нас, че Галя е изключително перспективен състезател и й пожела да успее да спечели медал. След като това стана факт, Кишкилов заяви, че всъщност не е очаквал наистина толкова добро представяне от дебютантката.

  Сега за асеновградските щангисти предстои кратка почивка, след което тренировките продължават, уверяват треньорите. А следващото състезание за клуба е през октомври.