3-годишно дете е пострадало при инцидент на футболно игрище на ул. „Захария“, в кв. Долни Воден на 3 юни. Това съобщи днес на заседанието на ОбС общинският съветник от БСП, Гео Караданов и попита с процедурен актуален въпрос кмета кой стопанисва спортните обекти и съоръжения в общината, кой е виновен за инцидента и кога и какви мерки ще се вземат от Община Асеновград за обезопасяването на спортното игрище.

Футболната врата на игрището в Долни Воден е паднало върху детето, в резултат на което то е откарано в интезивното отделение на клиниката за детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб, счупени ребра.

Гео Караданов, общински съветник, БСП

„Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с гръб към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло чудо, че няма и други пострадали. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без надзор. Там, където родителите трябва да са спокойни за живота и здравето на децата си. Смущаващо е, че вече 10 дни опасната врата е в същото състояние, без да са взети никакви обезопасителни мерки. Нехайството и пропуските на една институция доведе до риск здравето и живота на дете, както и до липса  на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на пострадалото семейство преживените шок, ужас, страх и болка.“, каза още Караданов.

На 7 юни след запитване в пресцентъра на МВР в Пловдив относно инцидента, екипът ни получи отговор, че към тази дата при тях не е постъпил подобен сигнал и не са уведомени. Ден по-късно, след нашето запитване, (на 8.06.2021 г), в Община Асеновград, адресирано до кмета, е постъпило искане на информация от ОД МВР – Пловдив, чия собственост е футболния стадион в квартала, кой стопанисва и отговаря за спортните съоръжения. От документа става ясно, че по инцидента се провежда разследване по Досъдебно производство, по опис на РУ МВР Асеновград.

д-р Христо Грудев, кмет община Асеновград

А във връзка със поставените от Караданов въпроси, кметът Грудев отговори, че първо ще трябва да се запознае обстойно със случая, за да отговори задълбочено и компетентно. Искам да видя какво е състоянието на детето, каза той и обеща, че ще отговори на въпросите на следващата сесия в началото на юли.

ТВ САТ КОМ ще продължи да следи случая и да ви информира.