Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

32-ма първокласници с подаръци от ЦРДР – Асеновград

32-ма първокласници и деца от подготвителна група получават подаръци за първия учебен ден в Центъра за ранно детско развитие в Асеновград. Инициативата с името „Училище, здравей!” е на Центъра и на Община Асеновград и стартира днес.

Кампанията ще продължи до края на месец септември, а днес първите  ползватели на услугите на Центъра, дошли в Центъра, Ники и Наско, получиха подаръци – красиви ранички за училище, книжки и различни ученически пособия. Наско е първокласник, вече почти чете, а двамата с братчето му много обичат да рисуват. Двамата посещават ЦРДР повече от три години, разказа майка им, Станислава Иванова. От Центъра ни помогнаха изключително много да укрепнем като семейство, сподели тя и им дължим едно голямо „Благодарим!“.

Наско ще е първи клас и тези помагала ще ни бъдат от изключителна помощ и за двамата, допълни тя.

Втората част от инициативата е под надслов „Аз и моето училище“. Чрез реализирането й община Асеновград и центърът, насочват вниманието към децата в предучилищна и училищна възраст, обясни психологът в Центъра за ранно детско развитие, Катерина Чобанова.

Всеки жител на община Асеновград може да подаде заявка за безплатно ползване на услуги от ЦРДР – Асеновград. Записването става чрез консултация на място със специалистите, след което желаещият подава заявление. В рамките на 20 дни се прави оценка за потребностите на консултираното лице. Специалистите преценят необходимостта с какво могат да му помогнат. Следва подаване на заявка и стартиране ползването на услугата. Центърът оказва подкрепа на деца и техните семейства. Възможността за ползване на услугата е докато детето навърши 7 г. Двете сгради на ЦРДР – Асеновград са разположени съответно – на улица „Георги Ковачев“ №13 (до ДГ „Зорница“) и на площад „Бански“ (бившата сграда на Дневен център за деца с увреждания).

Exit mobile version