350 регистрирани земеделски производители са с непогасени публични вземания. Но териториалната дирекция на НАП в Пловдив все още извършва проверка на нередовните платци. За да бъдат изплатени субсидиите на земеделските производители, определени им по програми от Държавен фонд «Земеделие», субсидираните не трябва да имат данъчни или осигурителни задължения. Именно това изискване е станало причина НАП-Пловдив да започне проверка на земеделските производители.
 
Ревизията до момента показва, че 350 души от областта дължат към бюджета общо 1 370 000 лева. На длъжниците към бюджета Националната агениция по приходите в Пловдив е изпратила покани за доброволно погасяване на задълженията. 84 от тях са ги погасили веднага след получаването на  поканата. В следствие на предупредитилните  писма от НАП е била внесена  сума е в размер на 18 500 лева. 
При 169 от производителите се е наложило запориране на банкови сметки, в резултат на което са внесени още 917 746 лева. Не само на земеделските производители, но и на всички граждани и фирми, които имат данъчни или осигурителни задължения, НАП – Пловдив препоръчва да се обръщат своевременно към приходната администрация и да погасяват своевременно задълженията си, за да не се налагат мерки за принудително събиране като запор на заплата или банкова сметка, обезпечаване на имущество и други.