Четири катастрофи за последните 24 часа са станали на територията на община Асеновград.

8-годишно дете е настанено в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив с опасност за живота, след като е паднало от каруца.  Инцидентът се е разиграла малко след 20,30 часа снощи на пътя Пловдив – Асеновград. Каруцата е била управляване от 35-годишен мъж. Детето е с черепна фрактура. Образувано е досъдебно производство.

На 23 август през нощта, в 3:30 ч., 28-годишна смолянчанка е изгубила контрол над автомобила Фолксваген Туарег, който е управлявала. Излязла е от пътното платно, блъснала се е в крайпътна мантинела и е преобърнала автомобила, който не е регистриран на нейно име. Без опасност за живота, с охлузни рани и натъртвания е и водачката, и нейните спътници – мъже на 28 и 32 г.. Отрицателна е била и пробата за алкохол в кръвта на шофьорката.

В неделя 40-годишна жена с Фиат Пунто е ударила при тръгване спрелия пред нея мотоциклет, а 27-годишният му собственик е в болница и без опасни наранявания. неговата 25-годишна спътничка е с изкълчен глезен. Инцидентът е станал на ул. „Шести януари“ в Асеновград.

35-годишен пловдивчанин е пострадал и настанен за лечение с фрактури в болница,  без опасност за живота, след пътен инцидент с мотоциклет на пътя Асеновград-Бачково.Вчера следобед той е управлявал Ямаха с висока скорост и при остър десен завой е загубил контрол над превозното средство и е паднал на пътното платно. Алкохолната му проба е отрицателна.