С победа за Асеновград завърши баскетболният мач между кадетките на „Асеновец“ и „Левски“ София. Двубоят бе доста напрегнат. Въпреки това, момичетата на Диан Гочев удържаха преднината и в 4- те части на срещата и успяха да грабнат победата. Арена на оспорваната битка между асеновградския баскетболен тим и този, на „Левски“ София стана спортна зала „Асеновец“ в Асеновград.
  
Срещата бе първа за нашите момичета, от поредицата в надпреварата за полуфиналите от редовния сезон в „А“ групата на 16- годишните. Първите 10 минути преминаха изцяло в полза на басетболен клуб „Асеновец“. Момичетата успяха да изградят сериозна преднина от 10 точки. Така, първата част на срещата завърши 21:11, в полза на асеновградчанки. В следващите 10 минути, гостите се активираха, играха по- агресивно и почти настигнаха съперничките си в резултата, който стана 24:22. Третата част от мача започна с още по- голям заряд и в двата отбора. Въпреки пропуските, които направиха асеновградчанки и независимо от усилията на кадетките на „Левски“, все пак тимът на Асеновград надделя и си спечели още 9 точки. Гостите, пък, успяха да натрупат едва 4. Така, малко преди края на двубоя, резултатът вече бе 33:26. Последната част от срещата отново бе равностойна. Късметът, обаче, сякаш бе на страната на „Левски“ София. Ударите им бяха точни и те успяха да спечелят още 9 точки. До края на мача, обаче, асеновградчанки прибавиха още 8. Така, срещата приключи при резултат 41:37, в полза на домакините.
  
Реваншът за четвъртфиналите при кадетките между баскетболните отбори на „Асеновец“ и „Левски“ София ще се изиграе на 16.04.14 г., сряда, когато момичетата на Диан Гочев ще бъдат гости.