Телевизия ТВ САТ КОМ

48 нови под карантина в Община Асеновград, няма случай на заразен с коронавирус

48 нови лица са били поставени под карантина за периода от 16-ти до 21 април, а 89 са с отпаднала вече карантина. Това са данните, подадени днес от Общинския оперативен щаб Асеновград.

73 проверки за спазване на карантинните мерки са били направени за същия период от екипи на РУ на МВР – Асеновград и РЗИ – Пловдив. Проверени са били и 13 обекта  с обществено предназначение. Полицейските екипи в града са реагирали на 17 сигнала за струпване на хора, като са били съставени  36 акта за установяване на административни нарушения по закона за здравето.

Общинският кооперативен пазар, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, на 17, 18 и 19 април не работеше, единствено  хранителни магазини на територията му, както беше по изискване.  Не е регистрирано и  струпване на хора по павилионите. Общинските служители са извършвали ограничителни и дезинфекционни мероприятия.

Службите в храмовете  на 19 и 20 април също преминаха спокойно, нямаше струпване на хора и нарушения на ограниченията, казват от Щаба.

Exit mobile version