Телевизия ТВ САТ КОМ

50 души гласуваха в първата официална анкета на община Асеновград

Нововъведението в общинския сайт е с цел да проучва общественото мнение и нагласи в града.

Гражданите бяха попитани по какъв повод най-често посещават интернет сайта на община Асеновград.
Най-голям дял – 36% от гласувалите – заемат анкетираните с отговор: „за актуални новини“. Резултатът показва, че се повишава доверието към общинската интернет страница, а хората я ползват като официален и достоверен източник на актуална информация. Това обявиха от общинска администрация.

Към това може да се прибави и следващия по интерес отговор: „за подаване на жалби и сигнали“. 32% от запитаните са дали своя глас тук.

Тази статистика показва както активната гражданска позиция, така и успешното функциониране на нововъведения онлайн Портал за сигнали.

Постъпилите към момента такива на електронната платформа, са над 850, като за 780 подателите са получили отговори. „За електронни и административни услуги“.

От Община Асеновград ще се стреми занапред да въвежда и нови услуги, които да предлага за улеснение и помощ на гражданите.

Извън челната тройка, с резултат от 10%, се нарежда ползването на общинския сайт за преглеждане „на нормативни документи (наредби, правила и
други)“. 6% от гласувалите казват, че предимно влизат, за да се запознаят с календара на събитията А други 4% – „за информация за телефонни номера, обяви, търгове, конкурси, обществени поръчки“. Няма посетители, отбелязали своя вот за отговора „за галерия от снимки“.

С въпрос: „Бихте ли осиновили безстопанствено куче в Асеновград?“ се предлага да е следващата анкета.

Exit mobile version