Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

550 седалки ще бъдат монтирани на стадион „Шипка”

След като Община Асеновград възложи извършване на ремонт на трибуните на стадион „Шипка“, към момента вече приключва полагането на бетона там. От Градската управа уточняват, че общинското ръководство и треньорският състав са обсъдили как точно да бъдат разпределени и монтирани седалките, които община Асеновград има налични. Те са около 550 на брой в различни цветове, а между тях се оформят две пътеки по 1,5 метра. „Целта е трибуните да бъдат оформени така, че да се осигури нормален достъп до тях. Съвсем скоро те ще могат да посрещнат първите футболни фенове”, посочват от Общината, като призовават привържениците, както на домакините, така и на гостуващите отбори, а и всички спортисти, да опазват изграденото на стадиона.
Ремонтът е на стойност 60 хил.лв. и включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и монтаж на седалките. При възможност в бюджета за следващата година би могло да се заложат нови средства за още освежаване и обновяване на друга част от „Шипка“.
Колкото до казуса със спортното игрище, Общинското ръководство очаква решението на собствениците спрямо предложените им два варианта.

Exit mobile version