Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

7 медала за каратеките от СК Оками Дожо Асеновград на Националното първенство в Шумен

140 състезатели от 22 клуба взеха участие в провелото се на 5 и 6 юни в гр. Шумен Държавно първенство за юноши девойки. а над 150 каратисти от 25 клуба участваха при децата до 8 до 10 години. Първенството се проведе в зала Арена „Шумен“.

Със общо 7 медала се завърнаха от състезанието каратеките от СК Оками Дожо Асеновград. Те за пореден път се представиха много успешно, въпреки силната конкуренция и тежките битки.

Отборът се представи много добре, коментира треньорът Петко Чирпанлиев. Почти всички срещи, каза той, взехме с вазари и ипон (удари към главата, като ипон е най-високата оценка, която един боец може да достигне в японските бойни изкуства). От осем участвали в състезанието каратисти от клуба, 7 са с медали.

Гергана Тьокова (ката) – вицешампион
Атанас Райчев и Мариан Балабанов – вицешампиони
Мартин Тьоков (в средата) завоюва златния медал на кумите

Още първият ден от Националното първенство в Шумен приключи успешно за петимата състезатели на клуб Оками Дожо, които спечелиха 4 медала.
Мартин Тьоков завоюва златния медал на кумите, като взе всички свои победи с нокаут.
Вицешампиони станаха Гергана Тьокова (ката) и Младен Ангелов (кумите), а бронз за клуба взе Гергана Тьокова в дисциплината кумите. Прекрасен дебют направиха и състезателите Васил Чалъков и Валерия Ботовска, като не им достигна малко, за да завоюват призовите места, каза треньорът Петко Чирпанлиев.
След тежки срещи вицешампиони станаха Атанас Райчев и Мариан Балабанов. Александра Иванова взе участие в по-висока възрастова група в дисциплината ката и се класира на четвърто място.
На следващото състезание (след две седмици) клубът отива със 12 човека, всички от които са с опит в състезанията, каза треньорът, предполагам че ще се представим още по-добре и ще вземем още златни медали.
Идната седмица Александра Иванова, Мариян Балабанов и Атанас Райчев заминават на лагер сбор с разширения състав на Националния отбор – последно преди Световната купа, където тримата ще вземат участие през юли.
Exit mobile version