Със 7 медала от състезание в Поморие се завърнаха танцьорите от клуб по спортни танци „Империя” Асеновград.

Домакин на състезанието за купа “Поморие” беше Клубът по спортни танци “Поморие”. То се проведе на 8 май в спортната зала на Гранд хотел Поморие.

Въпреки сериозната  конкуренция, нашите 4 момичета: Беатрис Иванова; Алис Мехмедали; Мерве Мехмедали и Изел Али, се завърнаха със седем медала, повече увереност и много емоции от преживяното на първото за момичетата състезание, на което се явяват.

Треньорът на клуба, Радина Нейкова, сподели, че е повече от доволна от представянето на момичетата, които се явяват на състезание за пръв път, а две от децата тренират от месец и, каза, треньорката, направиха нещо невъзможно. Амбицията им помогна в случая, допълни тя. Тя благодари и на тях, и на родителите им за подкрепата и доверието, както и на своя треньор от гр. Поморие, подал ѝ ръка в труден момент и с помощта на когото КСТ „Империя“ е факт и вече обучава деца.

Радина открива залата за танци още 6-годишна и до днес не спира да танцува. Състезавах се в Поморие с партньор от Русия, казва тя, представяли сме България. Към момента тя е насочила внимание и сили в развитието на клуба и не се състезава, но не изключва някой ден отново да се завърне на сцената.

През октомври клубът ще навърши две години от създаването си, но вече кове кадри за красивия и елегантен спорт. Затварянето на спортните клубове заради пандемията затрудни, но не отказа младите танцьори и тяхната треньорка от спортните занимания и успехите не закъсняха.

Децата в клуба са в три възрастови групи – начинаещи – от 4 до 7 годишна възраст, по-големите от 7 до 13 и група за сеньори – любители, които също обичат да танцуват, разказва Радина Нейкова.

Пред клуба предстои състезание в Пловдив след две седмици. Фестивалът „Танцувай в Пловдив,  гр. Перущица, КСТ „Алекс“ се организира от БНФСТ, БФСТ и КСТ „Алекс“ и ще се проведе на 5 юни.