Асеновградските таекуондисти от СК „Асеновец таекуон-до клуб“ се завърнаха с много медали от международния турнир по таекуон-до ай ти еф „България Оупън 2021г”, който се проведе от 25-ти до 27-ми юни в Пловдив в зала Колодрума.

На състезанието участие взеха над 350 състезатели и кубове от 6 държави (България, Гърция, Северна Македония, Молдова, Босна и Херцеговина, Украйна). То бе за всички възрасти-деца, юноши и девойки, мъже, жени, ветерани.

С опита си от Световното първенство в гр. Пловдив през 2019г., домакините успяха да организират много добро състезание в зала „Колодрума”, въпреки че много участници и държави не можаха да се включат поради ситуацията в момента, каза за ТВ САТ КОМ, треньорът и председател на СК „АТК”, Иван Манолов.

СК „Асеновец таекуон-до клуб” участваха с 11 състезатели при деца, юноши и девойки, мъже и жени, в дисциплините: форма, спаринг, силов тест. В оспорвани срещи те успяха да вземат медали във всички възрасти.

Ето и медалистите:

Деца:

Виктория Атанасова-1 място спаринг деца 11-13г., -50кг.

Васил Примов-2 място форма деца 11-13г., 8-7 гуп.

Самуил Димков-3 място спаринг деца 11-13г., -35кг.

Юн. мл. възраст

Емил Денков-3 място спаринг 14-15г., -70кг.

Наталия Попова-1 място форма 6-5 гуп.

Юн. ст. възраст

Иван Нейков-1 място спаринг -57кг., 2 място форма 2-1 гуп.

Александър Кавалджиев-1 място форма до 1 дан, 3 място спаринг +75кг.

Виктория Апостолова-2 място форма 6-5гуп.

Мъже и жени

Катерина Бейчева- 1 място спаринг +77кг., 1 място форма до 2 дан, 2 място силов тест, и купа за най-техничен състезател при жени.

Никола Бояджиев-2 място спаринг -71кг.

Дариел Попова-1 място форма 6-5 гуп.

Така в крайното класиране асеновградчани останаха с 7 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала. А от представянето на мъжете и жените по медали, СК „Асеновец Таекуон-до клуб” получи купа и първо място за класиране на мъже и жени.

По време на състезанието особено впечатление направи Виктория Атанасова с оспорвана първа среща с фаворитката в категорията -50кг. при децата, но успя да победи и така след три изиграни срещи стана първа.

При жените Катерина Бейчева изигра две трудни срещи, но успя да надделее и стана първа, а при мъжете -71кг., Никола Бояджиев успя да пребори конкуренция от 12 състезатели, но на финала отстьпи на представител на домакините.

Треньорите на клуба Иван Манолов и Георги Шишков  останаха много доволни от представянето на състезателите и благодари на родители и фенове за подкрепата.