Отлично представяне на асеновградските таекуондисти от СК „Асеновец Таекуон-до клуб” на Държавното първенство по таекуон-до ITF, донесе и заслужени медали за клуба. Състезанието се проведе от 23-ти до 25-ти април в Благоевград, като в него участие взеха спортисти от всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени. Те се състезаваха в дисциплините спаринг и силов тест.

Предвид усложнената обстановка и взетите мерки за безопасност в състезанието имаше над 200 участници от 25 клуба в страната, съобщи треньорът и председател на спортния клуб, Иван Манолов.

СК „АТК” участва с 9 състезатели при деца, юноши, мъже и жени, които спечелиха общо 8 медала-3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Медалистите са:

1 място спаринг юн. ст. възраст до -57кг.- Иван Нейков,

1 място спаринг жени до -72кг. -Катерина Бейчева,

1 място силов тест жени-Катерина Бейчева,

2 място спаринг мъже до -71кг.-Никола Бояджиев,

2 място спаринг юн.ст. възраст до -57кг. –Костадин Ковачев,

2 място спаринг деца (момичета) до -50 кг.-Виктория Атанасова,

3 място спаринг мъже до -92кг.-Павел Тименов,

3 място спаринг юн. ст . възраст +75кг.-Александър Кавалджиев.

Изключително атрактивни срещи направи Никола Бояджиев, който се състезава в коронната дисциплина при мъжете до 71кг. В изиграните 3 срещи в групите не остави шанс на опонентите, но на финала, след оспорвана игра отстъпи на състезател от домакините на първенството и остана втори.

Въпреки сложната обстановка и трудните условия за подготовка, успяхме да изиграем 5 финала и да се представим на добро ниво на Държавното първенство. Сега продължаваме с подготовката за втората част от Държавното първенство, което ще бъде на форма, самозащита и специална техника и ще се проведе след месец в гр. Панагюрище.

А след няколко дни ще стане ясен и проектът за национален отбор и кои състезатели от клуба ще бъдат включени в него за Европейското първенство, което ще се проведе през октомври в Гърция.

Гледаме напред и пожелавам здраве и успешна подготовка на състезателите и треньорския екип, каза треньорът Иван Манолов.