СК „Тритон Екстрийм“ завоюва 2-рото място в отборното класиране и грабна цели 9 медала днес по време на състезание по ски бягане с ролкови ски за купа „Асеновград“.

Три златни медала спечелиха Габриела Велева, Георги Стойчев и Христина Димчева. За сребро се пребориха Иван Ранков, Елена Христева, Умут Али, Ангел Мандалиев и Ива Янева. Бронз си спечели Никола Пачалиев.

Близо 100 състезатели от цялата страна се включиха в надпреварата, след състезанието всички участници получиха  почерпка от местна сладкарска фирма.

Припомняме информация от 30.09.2021 г.

Тази неделя Асеновград ще бъде домакин на състезание по ски бягане с ролкови ски, дисциплина СПРИНТ в свободен стил за Купа „Асеновград”. Спортното събитие се организира за 7 път.

С цел безпрепятствено провеждане на състезанието, на 3 октомври, Околовръстният път на Асеновград след пазара, ще бъде затворен за времето от 10:00 ч. до 13:00 ч.

Организатори на събитието са Спортен клуб „Тритон Екстрийм”, Община Асеновград и Българската федерация по ски.

Мариан Велев-треньор на СК „Тритон Екстрийм“ – едни от претендентите за първите места, съобщи, че желание да участват в надпреварата са заявили 12 клуба от страната с близо 100 участници.

Заради ковид ситуацията събитието се организира при спазване на всички заповеди на МЗ и ММС и въведени противоепидемични мерки.