Футболната среща се игра сред многобройна публика на стадион „Шипка” в Асеновград. Първото полувреме момчетата на ст. треньора Димитър Илиев наложиха тотален териториален превес, контролираха владеенето на топката, но не съумяваха да достигнат до изгодни положения за опасен удар по посока на вратата на „Загорец”. Момчетата от Нова Загора разчитаха единствено на контраатаки, в повечето случаи завършващи до централния кръг на терена, чрез които да достигнат до наказателното поле на домакините.

С началото на втората част натискът на „Асеновец” се увеличи и гостите заиграха още по-прибрано в защита, като единствен напред бе оставен централният им нападател Станимир Белчев. Последва поредица от бързи нападения, при които атакуващите играчи на домакините имаха добри ситуации за гол, но Христов демонстрира пъргавина и запази вратата си суха. Противно на развоя на играта гостите първи успяха да отбележат гол. При една от редките си атаки в 73-ата минута те изпълниха корнер и след удар с глава на Белчев на метър пред голлинията топката срещна ръката на капитана Веселин Филипов, след което главният рефер посочи бялата точка – дузпа за „Загорец”, която Димитър Павлов превърна в гол.

Оттук до края домакините натикаха новозагорските футболисти в наказателното им поле и в 77-ата минута Шакир с глава успя да възстанови равенството.

В минутите след изравняването домакините продължиха да натискат и не след дълго резултатът вече бе в тяхна полза. В 87-ата минута след технична игра Борислав Караматев прати топката директно във вратата на гостите, извеждайки закономерно „Асеновец” напред в резултата. Така „Асеновец” записват още 3 точки в актива си.

Прекрасен подарък направиха привържениците на ФК „Асеновец-2005” към клуба си. Със собствени средства те закупиха и подариха модерно табло, показващо номерата на играчите, както и времето на продължението, което обикновено се дава от реферите в края на полувремената. Таблото е внос от Германия и е на стойност 400 лв.

Футболната среща между „Асеновец” и „Загорец” може да гледате на пълен запис в съвместна продукция с информационния портал AsenovgradNews.com в ефира на телевизия ТВ САТ КОМ днес от 20:00 часа, както и на повторение във вторник (23 октомври) от 12:00 часа.

Коментатор на футболната среща е Ангел Маринов.