Телевизия ТВ САТ КОМ

Асеновград остава във Фонда за развитие на летище Пловдив – ЗАСЕГА

Решението дали Община Асеновград ще продължи участието си във Фонда за развитие на летище „Пловдив“ следва да бъде взето от ОбС – Асеновград. Това обясни пред ТВ САТ КОМ кметът на Асеновград – д-р Емил Караиванов.

„Община Асеновград участва в този фонд от 3 години и смятам, че това е позитивно решение на управата в общината“ – заяви кметът. „Фактът, че община Пловдив излиза от Фонда не освобождава нито нея, нито останалите общини от задълженията, които имаме към авиокомпанията“ – допълни д-р Караиванов.

Пазарджик, Смолян и Хасково са част от общините, с които предстои да бъдат водени преговори за присъединяването им към фонда.

На срещата, която проведоха преди няколко дни участниците във Фонда за развитине на летище Пловдив, не участваха кметове избрани от квотата на ГЕБР.

На въпроса „Бойкотират ли с неучастието си в срещата кметове на ГЕРБ развитието на фонда?“ асеногрдаският градоначалник бе категоричен : “ Не би следвало в този случай да има политически мотиви за участието в един фонд, който спомага туризма в региона и комуникацията със света!“

 

Репортер: Милена Герасимова

Exit mobile version