луксозен каталог
луксозен каталог

Със старинните обичаи, манастирите и църквите, туризма и ритуалите, Асеновград се представя в най-новия „Национален указател“. В луксозния каталог, градът известен с виното и булчините рокли, е представен и като „Малкият Йерусалим“.

В указателя е представено ръководството на Асеновград, в лицето на кмета Христо Грудев, както и характерните местни забележителности, манастири, църкви. Разказва се за туризма и ритуалите, характерни за региона.

Читателите могат да се запознаят с това, как протича Празникът на града, конкурсът „Най-добро домашно вино“, традиционните пехливански народни борби в местността Св. Трифон.

На страниците място са намерили и традиционният поход – поклонение до Мулдавски манастир „Света Петка“, където на всеки 19-ти февруари, стотици се покланят пред паметта на Васил Левски. Разказва се за рокерското мото шествие на 22-ри март, което преминава през града на път за Бачковския манастир, за литийното шествие на чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир до местността „Клувията“ и за празника Преполовение. Посочено е и къде в Асеновград посетителите могат да се запознаят с миналото на града.

Оформен е отделен кът за описание на обичая „Калиница“, за избора на почетни граждани на града и за начините на информиране на населението. Начело с Асеновата крепост, каталогът разказва и за пещерата „Добростански бисер“, за феномена „Караджов камък“ и за скалното светилище „Беланташ“.