За шеста поредна година Община Асеновград ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”, която ще се осъществи тази събота и неделя, 16 и 17 септември. За целта ще бъдат осигурени 1000 чувала за смет, 1000 чифта ръкавици и извозване на събраните отпадъци до общинското депо. Желаещите да вземат участие могат е необходимо:

  1. Да отидат до стая 414 в Общината, където ще получат безплатно чували и ръкавици

  2. Да направят заявка къде ще чистят, за да се организира извозването на събраните отпадъци от кампанията

Телефон за контакти и информация 0331/2 02 70.

В съботния ден /16.09./ за информация и съдействие на гражданите ще бъде на разположение дежурен експерт от екологичния отдел, който ще отговаря на телефон 0882 059 426. Във връзка с кампанията Общината е осигурила допълнителни девет сметосъбиращи машини, фадрома и самосвал. Общински служители от всички дирекции ще вземат участие в кампанията като ще почистват квартални детски площадки и прилежащите им пространства.

Призоваваме асеновградчани да се включат в екокампанията като почистят пред своите домове, междублокови пространства и близки зелени площи и градинки. Сметоизвозването на събрания боклук от кампанията ще продължи до понеделник /18 септември/. Сметта, събрана в деня на кампанията, ще бъде освободена от държавни такси.