Ремонтните дейности в Градския парк, до бившото лятно кино, стартираха преди няколко седмици и вече се вижда какво ще се рехабилитира тук. В центъра на ремонта е обновяване на алеите и подобряване на отводняването. Вече има прокопани канали по почти цялото протежение на парка, предстои да бъде положена нова асфалтова настилка върху съществуващата такава, ще бъдат оформени и градински бордюри. Алеите са с приблизителна площ 4500 кв. м., а градинските бордюри, които ще бъдат монтирани – около 2000 линейни метра. „Чрез полагането на нова асфалтова настилка ще се осигури нормалното отводняване на алейната мрежа“, казват от Общината с уточнението, че допълнително е предвидено монтиране на художествено осветление.

В парка обаче срещаме родители, излезли на разходка със своите малчугани, които споделиха с нас, че според тях има нещо по-належащо за ремонт във въпросния парк. Това са детските площадки, които естествено, намиращи се в близост до центъра, се посещават от много деца, а по тях определено има какво да бъде обновено или отремонтирано. На пързалката при едната площадка в парка има липсваща дъска, при което вече има няколко случая с деца, чиито крачета пропадат в отворилата се дупка. За щастие не се е стигнало до по-сериозен инцидент.

Родителите апелират да се подмени компрометираната ударопоглъщаща настилка и въобще всичко, което има нужда от подмяна не само на тази, но и на други площадки в града, за да бъдат те напълно безопасни за детската игра.

Ние подадохме сигнал до Общината за състоянието на пързалката при едната площадка и липсващата там дъска и получихме уверение, че ще бъдат взети мерки. Стана ясно и че предстои обновяване на част от детските площадки в града, където е преценено, че има най-голяма нужда от такова.