„Разговорът не може да бъде осъщетсвен“, „Търсеният от Вас номер е зает“… – това се чува нерядко пъти когато се опитваме да повикаме такси в пиковите часове на деня, а оказва се и вечер също, според асеновградчани, сблъсквали се с този проблем. Наш зрител сподели, че след полунощ преди няколко дни, не е успял да намери работещо такси, като от едната фирма е получил обяснение, че имат едва няколко таксиметрови шофьори, които са заети в момента, от друга – че единствената свободна кола е в района на „Зъбчето“ и няма как да приеме курс за кв. „Запад“, разбира се имало е и телефони, на които не се е отговаряло. Попитахме таксиметрови шофьори дали са запознати с този проблем и каква е причината според тях. Някои отговориха, че избягват да работят нощем, заради това, че често се налага да превозват клиенти в нетрезво състояние и самият курс понякога се превръща в проблемен. Според други всъщност не би трябвало да има проблем с липсата на таксита, защото работещите и в малките часове на деня таксиметрови шофьори не са малко. От една от фирмите посъветваха да се свали приложение, чрез което можем да поръчаме директно такси, без да се обаждаме на диспечер.

115 коли имат издадено разрешение да се използват като такси в Асеновград към момента, заявиха от Общината. Трябва да споменем и че според някои асеновградчани проблем с таксиметровия превоз в града няма и те са доволни от предоставяната услуга. Запитани от нас споделиха, че никога не им се е случвало да им бъде отказана поръчка или да чакат за нея прекалено дълго.

Все пак, в случай че не успеете да повикате такси в даден момент, не забравяйте, че в рамките на деня може да използвате и градския транспорт, както и че ходенето пеш понякога също е доста добър и здравословен вариант.