Популярният в Асеновград балет „Косара“ показа, че е един от най-добрите танцови състави не само в нашия град, но и в страната. Момичетата от формацията спечелиха няколко отличия само в рамките на последните дни, като всичките те са златни.

Завладяващите изпълнения на момичетата от балет „Косара“ радват асеновградчани на редица мероприятия и празници в града. Макар че от денс формацията не обичат да се хвалят със своите награди, няма как да не отбележим, че скоро мястото на рафтовете за такива в новата им зала ще бъде напълно изчерпано. Само от началото на сезона формацията има спечелени 6 първи места, една награда на публиката и една специална награда на кмета на Хасково. Ние посетихме прекрасните танцьорки, за да може те и разбира се председателят и треньор в клуба Христина Филипова, да ни разкажат за последните си отличия. Всички бяха повече от развълнувани, като споделиха, че в Хасково са участвали в 17-ти Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“, където са представени около 1300 хореографии. Асеновградските представители се представят с танци на две възрастови групи – 12-14 години и до 16 години, като съответно с тях печелят две първи места. Но Купата на кмета и поканата за участие в Гала вечерта на фестивала е особено голямо признание за тях.

След Хасково представянето на момичетата и на друга танцова надпревара – онлайн, е не по-малко успешна. В конкурса под наслов „Слънцето е в нас“ балетът участва за наградата на публиката и разбира се я печели. Приятна изненада за тях е и първото място в категория „Съвременни танци“.

Христина Филипова не пропусна да отбележи колко много обича своите момичета, а ние сами се убедихме, че атмосферата в залата е такава, че не е чудно защо всички са толкова близки и определено също отвръщат на своя треньор с голяма обич и признателност.